Sztuka kulinarna opiera się na bardzo wielu umiejętnościach. Niewątpliwie, jedną z najważniejszych jest opanowanie umiejętności przygotowywania mięsa. Mięso to bardzo wymagający produkt żywnościowy, który musi być poddany szczegółowej obróbce. Przed pieczeniem czy też smażeniem mięso należy dokładnie rozbić i przyprawić, aby mogło nabrać smaku. Poza naszymi rękami jest nam wtedy potrzebne dodatkowe narzędzie kuchenne. Tradycyjny tłuczek do mięsa zostaje w tym zadaniu coraz częściej wyparty przez siekacz, który znacznie sprawniej radzi sobie w tej sytuacji.
Siekacz Victor
Siekacz Victor, dostępny w ofercie sklepu z akcesoriami kuchennymi Prolida, znacznie przewyższa w swoich funkcjach klasyczny tłuczek. Wbudowane w niego ostrza idealnie rozrywają włókna mięsa i sprawiają, że jest doskonale przygotowane do smażenia. Powstałe dzięki działaniom ostrzy małe kieszonki sprawiają, że przyprawy cudnie przenikają do środka mięsa i nadają mu pełnię smaku. Dodatkowo przygotowanie mięsa za pomocą siekacza jest bardzo proste i o wiele szybsze niż za pomocą zwykłego tłuczka.